Per primera vegada, una professional de la infermeria encapçala el màxim òrgan legislatiu en matèria de salut

La infermera M. Assumpció Laïlla presidirà la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya


 
Laïlla és infermera i psicopedagoga, militant de Demòcrates de Catalunya i va concórrer a les eleccions en la llista electoral d'Esquerra Republicana de Catalunya-Catalunya Sí.
 
03/06/2018 · Barcelona
 

Alba Vergés, nova consellera de Salut

 
El Parlament de Catalunya va constituir el, 31 de maig, les Comissions Legislatives amb bones notícies per a la infermeria catalana. Per primera vegada una infermera, M. Assumpció Laïlla Esquerra Republicana de Catalunya-ERC), presidirà el màxim òrgan legislatiu català; comptant en la Mesa de Salut amb Xavier Quinquillà (Junts per Catalunya-JxCat), com a vicepresident, i María del Camino Fernández (Ciutadans-Cs). Laïlla (Barcelona, 1975), segons recull la web del Parlament de Catalunya, és diplomada en Infermeria i llicenciada en Psicopedagogia. A més, va cursar postgraus en infermeria psiquiàtrica, en exclusió i conflicte social, en gestió de serveis d'infermeria. La nova presidenta de la Comissió de Salut, també, ha participat en els programes ESADE de lideratge i compromís cívic i en el de direcció de serveis integrats de salut. Infermera especialista en salut mental, des del 2010, va treballar fent suplències a les unitats de cures intensives pediàtriques i les unitats neonatals (1997-2000) de l'Hospital Maternoinfantil de Sant Joan de Déu; alhora que va fer les pràctiques de la llicenciatura de psicopedagogia als serveis de salut mental a l'àrea de rehabilitació central del mateix hospital, primer un any com a psicopedagoga i després com a infermera.

Foto© Parlament de Catalunya

Entre 2001 i 2003, va treballar com a infermera en unitats de mitjana i llarga estada i psicogeriatria. Posteriorment, i fins al 2006, va ser supervisora d'Infermeria de l'àrea de mitjana i llarga estada dels serveis de salut mental de Sant Joan de Déu, actualment Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, de Sant Boi de Llobregat. També, va col·laborar amb el Departament de Salut en qüestions relatives a la Direcció Estratègica d'Infermeria i el Consell Consultiu de Pacients (2012-2014) i va estar secretària de Participació Social i Local en Salut, del Departament de Salut (2015-2016). M. Assumpció Laïlla, col·legiada del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona, és membre de l'Associació Catalana d'Infermeria en Salut Mental (Ascisam). ALBA VERGÉS, NOVA CONSELLERA DE SALUT Pel que fa a la Conselleria de Salut, la titularitat passa a mans de l'Alba Vergés (Igualada, 1978). Vergés és llicenciada en Economia i Enginyera Tècnica en Informàtica de Gestió. Ha treballat com a administrativa a la delegació del Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona a l'Anoia. A l'empresa privada, ha treballat com a programadora júnior al sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, desenvolupant programari de gestió de botigues de roba. Ha estat cap d'administració, comptabilitat i finances del Consorci Sociosanitari d'Igualada (2008-2012), una entitat pública local que gestiona diferents centres per a la gent gran, incloent-hi una residència, centres de dia, un hospital de dia per a malalts d'Alzheimer, pisos amb serveis i un servei d'atenció domiciliària a Igualada i a tota la comarca de l'Anoia. Militant d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des del 2011, Alba Vergés és presidenta de la secció local d'ERC d'Igualada des del 2012 i Secretària de Salut, benestar i ciutadania del partit.