Infermeres i infermers de Lleida es formen en com aplicar l’acupuntura a les cures


 
 
05/10/2018
 

 
Infermeres i infermers del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) realitzen aquests dies un curs d’acupuntura aplicada a les cures infermeres. La formació, conduïda per Sònia Argilés, llevadora i màster en Medicina Tradicional Xinesa i Acupuntura; vol donar resposta a la necessitat d’aportar als infermers i infermeres diferents eines no farmacològiques en l’àmbit de les seves competències professionals. El curs es realitza tenint en compte la guia de bones pràctiques de teràpies naturals i complementàries basada en l’evidència del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC).

La formació infermera en acupuntura se sustenta en l’actual evidència científica que avala els beneficis de l’acupuntura en la dismenorrea, l’insomni, l’estrès i l’ansietat. Hi ha també evidència en la millora del dolor, nàusees i vòmits en pacients oncològics. Per tot això, i el fet que l’acupuntura s’ha utilitzat històricament per combatre el dolor, el COILL aposta per aquesta formació especialitzada amb l’objectiu de millorar les capacitats i competències de les infermeres i infermers en el desenvolupament de les seves funcions previstes en la Directiva Europea.


El curs es realitza en tres sessions, que finalitzaran demà al matí a la seu del COILL, on es revisarà a més la literatura científica i altres fonts documentals sobre acupuntura.