El Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya obre un període d'análisi del Reial Decret de Prescripció Infermera publicat pel Ministeri


 
 
25/10/2018
 

 
El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE Núm. 256, de avui 23 d'octubre de 2018) el Reial Decret 1302/2018, de 22 d'octubre, pel qual es modifica el Reial Decret 954/2015, de 23 d'octubre, pel qual es regula la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d'ús humà per part dels infermers.

La notícia arriba després d'un llarg periple de reivindicació per part la professió infermera i, concretament a Catalunya, molt activa amb la campanya "SÍ Prescripció Infermera: cuidar-te sense barreres".
És per això que el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya obre un període d'anàlisi i avaluació del nou decret i del grau de resposta a les reivindicacions històriques de la infermeria catalana. Cal destacar que el decret estableix un termini màxim de dos anys per a l'aprovació i validació des protocols i guies de pràctica clínica i assitencial.

Reial Decret 954/2015, de 23 d'octubre, pel qual es regula la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d'ús humà per part dels infermers.