La llevadora Rosa Baró guardonada amb la Medalla al Treball Francesc Macià


 
 
16/01/2019
 

L'Ajuntament promou la candidatura de la llevadora trempolina a aquest guardó de la Generalitat de Catalunya.

 
Rosa Baró i Perelló, llevadora nascuda a Tremp, és una de les persones guardonades enguany amb la Medalla al Treball Francesc Macià, que reconeixen persones que hagin destacat per les seves qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals, dins del món del treball.

La seva feina ha transcorregut fonamentalment en ambient hospitalaris i en sales de parts, però quan va començar a treballar a Tremp va assistir parts en cases particulars, a Tremp i a altres nuclis.
Explica que quan encara estudiava fins i tot va assistir un part en un taxi.

Al llarg dels anys, ha treballat amb molts altres professionals, com els ginecòlegs: Dr Ros, el Dr. Garriga ,Amb el Dr.lal del 1993 al 1999.

Entre les persones que ha atès: si parlem de les senyores que ha atès des del 1953 al 1999.....No acabaríem en una setmana. No sols dels Pallars Jussà, també del Pallars Sobirà que venien a tenir els seus fills a Tremp. Hi ha moltes dones que ella va dur al món i després les ha ajudat a ser mares. També hi ha una família aquí a Tremp que ella va assistir el part de 3 generacions: l’àvia , la mare i a filla.

Es va jubilar als 70 anys conservavant la energia i l'amor pel treball.