"Innovar pensant en la persona"

Lleida, seu de l'XI Simposi de la Societat Espanyola d'Atenció a l'Usuari de la Sanitat (SEAUS)


 
"Professionals al servei dels pacients o pacients al servei dels professionals?" Reflexionem sobre el pacient i el seu empoderament en el sistema de salut
 
 
 
29/04/2018 · Lleida
 

Dies 17 i 18 de maig a la Sala Delfos de l'hotel Comtes

 

Els propers 17 i 18 de maig 2018 tindrà lloc a la ciutat de Lleida l'XI Simposi de la Societat Espanyola d'Atenció a l'Usuari de la Sanitat (SEAUS), amb el lema "Innovar pensant en la persona". El Simposi estarà centrat especialment en el pacient i en el seu empoderament en el sistema de salut. Va dirigit a directius, directors i responsables de Serveis d'Atenció al Pacient I/o Usuaris/es I/o Ciutadans/es, metges, infermeres i infermers, treballadors socials i a tots aquells professionals implicats i motivats per l'Atenció a l'Usuari/a i/o Pacient, en el sistema de salut.

PROGRAMA

El congrés, que se celebrarà a la Sala Delfos de l'Hotel Condes de Urgel, s'iniciarà el dijous 17 de maig, a les 16 hores, amb l'acte inaugural en què participaran Àngel Ros Domingo, alcalde de Lleida; Mateu Huguet Recasens, gerent territorial de l'Institut Català de la Salut Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris; i Rodrigo Gutiérrez Fernández, president de la SEAUS.

A les 16.30 hores tindrà lloc un "Role Play" en què els participants obriran el debat amb representacions de situacions reals.

A les 17.30 hores, tindrà lloc "l'Assemblea de Socis de la SEAUS".

El divendres 18 de maig, es reprendran les sessions, a les 9.30 hores, amb quatre taules de debat. La primera, sota la disjuntiva "Professional al servei dels pacients o pacients al servei dels professionals?", comptarà amb la participació de la Dra. Montserrat Esquerda Aresté, pediatre en salut mental infantil a Sant Joan de Déu Terres de Lleida i directora de l'Institut Borja de Bioètica; i el Dr. Oriol Yuguero Torres, metge del Servei d'Urgències i president del Comitè de Bioètica de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV).


Moderarà la taula Carmen Mayayo Monreal, infermera i psicòloga, cap de la Unitat d'Atenció a la Ciutadania i membre Comitè de Bioètica de l'HUAV.

Després de la pausa cafè de les 11 hores, s'iniciarà la segona taula de debat (11.30 hores) que tractarà sobre "Persones - pacients: necessitats i respostes". Moderada per Olga Ruesga Fernández, vocal de Formació de la SEAUS, exposarà les opinions de Carles Blay Pueyo, cap d'Estudis de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya; Joan Conesa Garrido, gerent del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB); Juan Carlos García Benito, president de l'Associació d'Administratius de la Salut; i Juan Luis Puente, que aportarà la seva visió com a testimoni de pacient i membre de la Federació d'Entitats per la Salut de Lleida (FeSalut).

Després de la visita comentada a l'àrea d'exposició de "Pòsters" (13.30-14h) i el dinar de treball, a les 15 hores, la tercera taula de treball abordarà "La persona en el centre del sistema" i comptarà amb Pilar Doretto, directora de Gestió de Clients de l'Hospital de Martorell; Ana Rodríguez Cala, directora d'Estratègia i RSC de l'Institut Català d'Oncologia i l'Institut Català de la Salut; Francesc Rillo, gestor de Desenvolupament de SFB-Grup Mémora; Benito J. Fontecha-Gómez, cap del Servei de Geriatria i Cures Pal·liatives del Consorci Sanitari Integral; i Antonio Vaquerizo Cubero, supervisor d'Infermeria de les Germanes Hospitalàries Benito Menni - Complex Assistencial en Salut Mental. Núria Pagès Casas, vocal de Catalunya i Balears de la SEAUS, moderarà les intervencions.

La quarta i última de les taules, a les 16.30 hores, coordinada per Maria Pilar González Serret, vocal d'Imatge Corporativa, Web i Publicacions de la SEAUS; exposarà les "Millors Comunicacions del Congrés".

A les 17.30 hores, es donarà per clausurat el congrés amb un acte institucional en què es procedirà al lliurament de premis i comptarà amb la participació de Jordi Cortada Echauz, gerent de la Regió Sanitària Lleida, Alt Pirineu i Aran del Servei de Català de la Salut; i Rodrigo Gutiérrez Fernández, president de la SEAUS.

ORGANITZACIÓ I COMITÈS

El Congrés està organitzat per la Societat Espanyola d'Atenció a l'Usuari de la Sanitat (SEAUS), amb la col·laboració del Servei Català de la Salut i la Gerència Territorial a Lleida de l'Institut Català de la Salut, Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), Sant Joan de Déu Terres de Lleida, el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) i el Lleida Event & Convention Bureau de Turisme de Lleida (Ajuntament de Lleida). A més, l'esdeveniment està patrocinat per Esteve –premis–, Fundació Mémora, GSK i Aurora TeleQ.

Rodrigo Gutiérrez presideix el Comitè Organitzador, format a més per Mercè Tella, Rafa Rodríguez, Palmira Tejero, Francesc Mayench, Marta Beberide, Maria Bonjorn i Pere Vallribera. Pel que fa al Comitè Científic, presidit per María Pilar González, el completen Francisco Cárceles, Olga Ruesga, Núria Pagès, Maria Teresa Patiño, Isabel Mayoral, Carme Mayayo i Josep Ramon Gasa.

Més informació:

Secretaria Tècnica: Elisabet Satora, secretaria@seaus.net - 629 839 226
https://www.seaus.net/actualidad/342-importante-xi-siCOILL / Missatges Gestió de Comunicació