Més de 78.000 persones pateixen càncer de pell a l’any

Les xifres de càncer de pell a Espanya s’han duplicat en els últims 30 anys.

El 90% de les persones amb melanoma sobreviuen més de 5 anys després del seu diagnòstic.

Avui, 12 de juny, es commemora el Dia europeu de Prevenció del càncer de pell, malaltia que a Espanya afecta més de 78.000 persones cada any, xifres que s’han duplicat en els últims 30 anys.

El càncer de pell es pot presentar en qualsevol part del cos, però és més comú en la pell exposada a la llum solar, com la cara, el coll, les mans i els braços. Hi ha tres tipus principals de càncer de pell, entre els quals es troba el melanoma.

Com prevenir el càncer de pell

Segons indica la infermera Maria del Carmen Martín d’Aguilera Moro, membre de l’Associació Nacional d’Infermeria Dermatològica i Investigació del Deteriorament de la Integritat Cutània (ANEDIDIC), “Per prevenir el càncer de pell és recomanable limitar les radiacions solars, no prenent el sol durant les hores centrals del dia, aplicant el protector solar indicat per a cada tipus de pell i utilitzant ulleres de sol, barret i roba adequada”.

Senyals d’alerta

Els senyals que ens puguin fer sospitar que estem davant d’un càncer de pell són variats i depenen del tipus de lesió. En el cas que tinguem una ferida o ulceració que no curi, tot i estar cuidant bé la ferida, hem de sospitar que els mecanismes de cicatrització de la pell no són efectius i per tant cal anar a la consulta de dermatologia, perquè aquesta lesió sigui estudiada a través d’una biòpsia.
També és recomanable consultar, en cas que detectem que alguna pigues pica, sagna o canvia de color o mida.

La infermera experta en dermatologia, a més de promoure la prevenció del càncer de pell a través de les mesures de fotoprotecció, té un paper fonamental en la detecció precoç de càncer de pell, en valorar les pigues o nevus i detectar els pacients de risc per les seves característiques físiques o antecedents familiars.

Font: NOTA DE PREMSA ©salusplay

abril

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

maig

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

03maig09:0013:30CURS COILL: ASPECTES SOCIALS, CULTURALS, ANTROPOLÒGICS I ÈTICS EN EL NAIXEMENT (DIADA LLEVADORES COILL)

03maig09:0017:00DIADA DE LES LLEVADORES I RESIDENTS (LLIR) DE LLEIDA

14maig(maig 14)09:0021(maig 21)20:00CURS COILL: INTRODUCCIÓ A LA GESTIÓ INFERMERA DE LA DEMANDA AGUDA (GID)

juny

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

X