‘Activa’t i comença a sumar’, el lema del Dia Mundial de l’Activitat Física (6 d’abril)

El COILL, com a membre del Consell d’Infermeres, participa com a entitat adherida al projecte d’integració ‘SumaSalut’, promogut per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Catalunya celebra el pròxim 6 d’abril, el ‘Dia Mundial de l’Activitat Física’, amb l’objectiu de promoure aquesta pràctica com a eina de salut i benestar, enfront del sedentarisme. La iniciativa forma part del projecte d’integració ‘SumaSalut’, promogut per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i compta amb el suport del COILL, com a membre del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) que és entitat adherida.

El lema escollit per a aquest 2022 és ‘Activa’t i comença a sumar’ –en al·lusió als múltiples beneficis derivats de l’activitat física– i l’organització fa una crida perquè entitats, però també la ciutadania a nivell individual, endeguin iniciatives que visibilitzin la celebració i encoratgin la població a adoptar hàbits saludables i faci exercici.

ENQUESTA POBLACIONAL

El sedentarisme és un dels factors de risc de mort més importants a Occident i, per fer-ne una avaluació en l’àmbit català, es realitza una enquesta poblacional adreçada a les persones de 15 anys o més. Auditar la freqüència, el temps i tipus d’exercici, conèixer la mobilitat i mitjà de transport quotidians o avaluar l’adequació de l’entorn de residència per a la pràctica de l’activitat física, són alguns dels aspectes que inclou l’estudi. El formulari està disponible fins al 20 de març en l’enllaç. 

ADHESIÓ A LA JORNADA I REGISTRE D’ACTIVITATS

Les entitats que ho desitgin poden adherir-se al ‘Dia Mundial de l’Activitat Física’ accedint a la pàgina web de l’esdeveniment. Un cop formalitzada la col·laboració, s’hi poden registrar activitats vinculades per a la seva promoció.

No Events on The List at This Time

Menú

X