Aliança de la Paeria, la comunitat educativa i el COILL perquè l’alumnat practiqui l’autoprotecció estival

Visita de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Lleida, Sandra Castro, i d’Anna Teixiné, vocal del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL), a les xerrades del projecte “Generació COVID”.

L’escola Joan XXIII de Lleida ha acollit avui, dilluns 14 de juny, una de les xerrades informatives del Projecte “Generació COVID”, iniciativa que s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn de la Paeria i té la col·laboració del COILL. En aquesta ocasió, ha estat la infermera Alba Campo qui ha impartit la xerrada adreçada als alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r d’ESO i que han rebut la visita de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Lleida, Sandra Castro, i d’Anna Teixiné, vocal del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL).

Entre els dies 7 i 18 de juny, dotze seran els centres educatius de primària i d’ESO que participaran en el programa que mitjançant una cinquantena de xerrades, facilitaran formació preventiva sobre la Covid-19 a un total de 1150 alumnes d’entre 10 o 13 anys.

El projecte “Generació COVID” tanca un curs marcat per l’angoixa i els interrogants davant de l’impacte de la malaltia sobre la comunitat educativa; així com mesures exitoses com els grups bombolla, les mascaretes, les distàncies de seguretat, els protocols de confinament d’aules, etc. Ara, amb les actuals xerrades es treballa per desfer mites, prevenir i orientar el comportament de l’alumnat de cara al període estival.

“L’empoderament d’infants i adolescents és vital per protegir-los contra la Covid-19. Si tenen la informació i poden avaluar els riscos, sabran com protegir-se i adaptaran el seu oci i activitat estival perquè ningú no emmalalteixi. Les infermeres fem confiança a aquesta generació que ha demostrat majoritàriament una capacitat d’adaptació admirable. Només els hem de donar les eines i, sobretot, traslladar el que científicament sabem a un llenguatge i una dimensió que els sigui propera i entenedora perquè hi puguin veure els beneficis”, ha dit Anna Teixiné.


D’altra banda, la tinent d’alcalde Sandra Castro ha agraït el Col·legi d’Infermeres i Infermers la seva predisposició per ajudar la comunitat a superar la pandèmia, des del seu coneixement directe i la seva experiència: “Després de mesos de dur treball i d’una dedicació que la ciutadania els agrairem sempre, vull remarcar aquest vessant continuat de servei públic traslladant, directament, als més petits i joves, informació essencial per continuar fent front a la Covid-19”.

Les sessions, impartides per infermeres de primera línia que exerceixen a l’UCI de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, els recorden aspectes prioritaris com la importància de mantenir les mesures preventives alhora que els expliquen la importància de la vacunació massiva o conceptes com la immunitat de grup.

Aquestes xerrades s’han organitzat i finançat en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, projecte coliderat pel Departament d’Educació i l’Ajuntament de Lleida, amb el suport organitzatiu del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida.

Foto ©Rafa Gimena / MISSATGES


La infermera Alba Campo ha impartit la xerrada adreçada als alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r d’ESO de l’escola Joan XXIII de Lleida.

Sandra Castro, regidora d’Educació, Anna Teixiné, infermera i membre de la Junta del COILL.

No Events on The List at This Time

Menú

X