Curs d’Electrocardiografia Pràctica al COILL

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) ha endegat un curs d’Electrocardiografia Pràctica (ECG) per proporcionar coneixements actualitzats i específics sobre aquest camp i així facilitar la interpretació dels registres d’ECG de forma estructurada, amb l’objectiu que infermers i infermeres puguin establir una comunicació ràpida i eficaç amb l’equip mèdic en situacions d’urgència. El curs és online, tindrà una durada de vuit setmanes i serà conduït pel diplomat en Infermeria Rafael Garrido.

Durant la formació es treballaran continguts com el record anatomofisiològic del cor, l’electrofisiologia, el sistema de conducció, les derivacions de l’ECG i el Test d’Electrofisiologia. Es coneixerà també la rutina d’interpretació electrocardiogràfica, els criteris de normalitat electrocardiogràfica i el càlcul d’Eix elèctric de l’qRS. Es veurà com és un electrocardiograma patològic: el creixement de cavitats, creixements auriculars i hipertròfies ventriculars. S’analitzarà l’electrocardiograma en la Cardiopatia isquèmica i es farà l’estudi sindròmic de les arrítmies, amb especial èmfasi en les supraventriculars i ventriculars. Finalment, es tractarà el bloqueig supra i infrahisià, les bradiarrítmies, el bloqueig auriculoventricular i les síndromes de preexcitació.

Amb aquesta formació, el COILL pretén valorar el rol de la infermeria en relació amb la prova diagnòstica de l’electrocardiografia; un paper que no s’ha de limitar a la seva realització, ja que la infermera ha de tenir unes nocions elementals per poder interpretar-la i, d’aquesta manera, poder detectar de manera precoç qualsevol alteració i actuar amb antelació, especialment en situacions d’urgència vital.
Fotografies ©Arxiu COILL

No Events on The List at This Time

Menú

X