Directrius Estratègiques Globals de l’OMS per a la infermeria 2021-2025

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha presentat les noves ‘Directrius Estratègiques Globals per a la Infermeria i la Llevadoria 2021-2025’. El full de ruta aborda moltes qüestions com ara l’escassetat mundial d’almenys sis milions d’infermeres; la necessitat d’invertir en llocs de treball, formació, lideratge i pràctica d’infermeria; la seguretat de les infermeres davant de la pandèmia; o la importància fonamental d’establir la figura de la ‘Infermera Cap’ a tots els governs dels Estats membres.

Howard Catton, director general del CIE, ha destacat que “és la primera vegada que s’adopta una estratègia d’infermeria durant la reunió anual de l’OMS i s’envia un missatge clar que els governs no poden ignorar. Han de fer-la pròpia i implantar-la”.

Els governs han d’actuar dràsticament per formar, capacitar i reclutar milions d’infermeres addicionals, per salvaguardar els futurs sistemes de salut. A més, “cap govern no es pot permetre ignorar el fet que invertir en infermeria no és un cost, sinó una inversió”, afirma el CIE.[]

El document es pot consultar a https://www.icn.ch/es

No Events on The List at This Time

Menú

X