El Consell participa en la jornada de l’ACICI i demana que s’apliquin les lliçons apreses durant la covid-19, al control d’infeccions

La degana del CCIIC, Estrella Martínez, i la presidenta del COIB, Paola Galbany, participen en la inauguració de la X Jornada Catalana ACICI – VIII Jornada Nacional de l’ACICI que se celebra avui a Barcelona.

El “Control de les infeccions als diferents nivells assistencials”, centra la X Jornada Catalana ACICI i VIII Jornada Nacional de l’ACICI –Associació Catalana Interdisciplinària de Control de la Infecció– que se celebra avui, divendres 27 de maig, a la casa de la Convalescència de Barcelona.

Estrella Martínez, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), ha participat en la taula inaugural presidida per Roser Ferrer, presidenta d’ACICI, i que també ha comptat amb la presència de Paola Galbany, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), Gemma Craywinckel, directora del Servei Cat Salut, i Eugènia Masip, directora d’Infermeria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

La representant de les infermeres catalanes ha felicitat l’ACICI pel programa i ha destacat que “la seguretat dels nostres pacients en qualsevol dels nivells assistencials ha de ser sempre el nostre objectiu de referència, tal com ho són les cures i la sanació”.

Martínez ha posat el focus en “el grau de vulnerabilitat de les persones que atenem” i ha fet menció dels reptes que suposen els “alts índexs de cronicitat a l’Atenció Primària, la criticitat que presenten els pacients de l’àmbit hospitalari i, és clar, l’especial atenció que mereixen les persones grans o dependents institucionalitzades en el nostre sistema sociosanitari i que tant han patit durant la pandèmia, obliguen a una reflexió sense dilació”.

Tot i la conjuntura, la degana del Consell d’Infermeres ha traslladat un missatge positiu, perquè “la crisi sanitària de la covid-19 ha deixat seqüeles físiques i emocionals entre els professionals sanitaris, però també un aprenentatge del qual podem extreure nombroses lliçons”. Martínez afirma que ara disposen de “nombroses evidències sobre l’eficiència dels protocols i les mesures de prevenció i seguretat en l’àmbit assistencial, que hem de recopilar i instrumentalitzar per millorar el nostre sistema sanitari”. Una actuació que “ha d’anar un pas més enllà i traslladar tot aquest coneixement a altres àmbits de la vida com són les escoles, els centres de treball o els espais socioculturals, transferint tot aquest coneixement adquirit mitjançant polítiques de promoció de la salut”, ha dit.

La conferència inaugural de l’investigador australià Philip Russo, professor i director del Departament d’Infermeria de la Cabrini Monash University i expresident de l’Australian College for Infection Prevention and Control (ACIPC); dóna pas a tres taules rodones, que debatran sobre el control d’infeccions en els diferents àmbits d’atenció –primària, sociosanitària i hospitalària– i una quarta que, ja a la tarda i sota el nom de ‘Miscel·lània’, abastarà altres entorns sensibles per al control d’infeccions.

La jornada de l’ACICI seguirà amb el lliurament de guardons de l’associació i presentarà les conclusions de la jornada, tot just abans de la conferència de clausura, prevista a les 17 hores, i que tindrà com a ponent Adelaida Zabalegui; representant europea i membre de la Junta Directiva de Nursing Now, membre de la Junta Directiva de l’Acadèmia Europea de Ciències de la Infermeria, vicedirectora de l’Hospital Clínic d’Infermeria de Barcelona.

No Events on The List at This Time

Menú

X