Infermeres lleidatanes es formen en alimentació vegetariana per oferir consell dietètic a les dones en diferents etapes de la vida

Infermeres lleidatanes inicien avui un curs per entendre les claus d’una dieta vegetariana saludable en les diferents etapes de la vida de les dones, mitjançant el coneixement dels nutrients dels aliments naturals. El personal d’infermeria assistent coneixerà les bases de la dieta vegetariana per oferir un adequat consell dietètic als usuaris dels centres de salut.

El curs està organitzat pel Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) i està conduït de la Mercedes Blasco, màster en Nutrició i Salut, filòsofa i documentalista especialitzada en alimentació vegetariana i sobirania alimentària. Blasco centra el seu treball, des dels anys noranta, en la investigació vegetariana, tant a través de tallers pràctics com de teoria nutricional. Ha publicat diversos llibres sobre alimentació i productes vegetarians, i col·labora amb les revistes Integral i CuerpoMente, entre d’altres.

La formació s’ha estructurat en dues parts dividides en quatre sessions. La primera part se centrarà en l’alimentació vegetariana, parlant dels macronutrients (carbohidrats, proteïnes, greixos, minerals, oligoelements, vitamines) i es faran tallers d’elaboració d’aliments. En la segona sessió es treballarà l’organització del menú, el menú setmanal, la cistella de la compra…i finalitzarà amb un taller d’elaboració d’aliments.

La segona part, que tindrà dues sessions la setmana vinent, estarà centrada en les etapes de la vida de les dones. Es començarà amb la dona embarassada, la mare lactant, l’alletament i el deslletament. A més, es tractarà la infància, l’adolescència o la pubertat per consolidar models saludables de vida. Altres etapes seran la dona adulta, la fertilitat, la dona menopàusica o la tercera edat. Es faran diferents tallers d’elaboració d’aliments per consolidar els coneixements impartits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

No Events on The List at This Time

Menú

X