Erasmus+ Care For Europe, infermeria europea amb accent lleidatà

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) ha participat avui, divendres 3 de juny, en la ‘Jornada Erasmus+ Care For Europe‘, que ha tingut lloc al Campus de Cappont.

Amb la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (FIF-UdL) com a amfitriona i partner del programa europeu, s’hi han presentat les aportacions i accions col·laboratives de la mateixa Facultat, així com de la resta d’agents implicats –Universitat de Pécs a Hongria, Universitat de Ciències Aplicades Laurea a Finlàndia i Institut AuvergneRhôneAlpes de la Creu Roja Francesa– en el projecte Care for Europe.

La iniciativa, emmarcada en el programa europeu Erasmus+, té com a objectiu la internacionalització de l’ensenyament d’Infermeria, a través d’una acollida de qualitat i una millor integració dels estudiants internacionals que realitzen pràctiques clíniques. De fet, la professió infermera està especialment preocupada per la globalització actual, ja sigui per l’atenció als pacients (poblacions cada cop amb més mobilitat) o per la mobilitat geogràfica professional dels infermers, conseqüència de l’augment de la demanda del personal d’Infermeria a diferents països, “per això és important que aquests professionals estiguin formats per treballar en un equip multicultural i que adquireixin certes competències interculturals”, expliquen responsables del projecte en el seu web.

La participació de la FIF-UdL a ‘Care for Europe‘ està liderada per un equip de docents de la facultat integrat per Erica Briones Vozmediano, responsable i project manager del projecte; les infermeres del COILL, Joan Blanco Blanco, Mariana Loezar Hernández, Josep Maria Gutiérrez, Jordi Martínez Soldevila i José Tomás Mateos; i el fisioterapueta Fran Valenzuela Pascual.

La jornada ha estat inaugurada per Montserrat Gea Sánchez, infermera lleidatana i directora general de Professionals de la Salut; i la cloenda ha anat a càrrec d’Annabel Fernández Cuesta, en representació del COILL.

Fernández –que ha excusat l’assistència de la presidenta del Col·legi, Mercè Porté, per motius d’agenda– ha agraït a la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida “haver portat a Lleida aquest ‘Multiplier Dissemination Event‘ del programa ‘Erasmus+ Care for Europe‘, així com la seva tasca i el seu compromís amb el projecte europeu de salut, que eleva les Infermeres de Lleida”.

La vocal de COILL també ha posat en valor les oportunitats que ofereix la internacionalització de l’ensenyament en Infermeria que “converteix les aules de Grau europees en un gresol de cultures, totes amb potencialitats individuals que, formant-se i treballant a l’uníson, estan cridades a créixer exponencialment i a fixar les bases dels estàndards de l’atenció en salut i de la cura infermera a Europa”.

Punt en què ha coincidit Montserrat Gea que ha afirmat que ““els projectes Erasmus+ són bàsics per aconseguir una homogeneïtzació real de les competències d’infermeria a Europa”.

Fotografia © Sara Bobet / Missatges

 

 

No Events on The List at This Time

Menú

X