Infermeres lleidatanes s’especialitzen en SVA i el tractament de les parades cardiorespiratòries

El COILL forma en les tècniques de suport vital avançat recomanades per l’European Resuscitation Council 2022

Difondre i especialitzar-se en les tècniques de Suport Vital Avançat (SVA) pròpies de les infermeres d’acord amb les recomanacions de l’European Resuscitation Council 2022. Aquest és l’objectiu del curs que s’està realitzant al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) i que s’allargarà fins al pròxim 21 de juny. La formació, impartida pels també infermers David Besó i Mònica Besó, ha tingut una fase prèvia online i ara duu a terme la seva part presencial i pràctica. Els germans Besó compten amb una àmplia i reconeguda experiència, no només a nivell formatiu sinó també professional i, per la seva excel·lència, formen part de l’equip docent del COILL des de fa temps.

El pla formatiu del curs, en la fase online, tracta com reconèixer un pacient crític i així prevenir-ne l’aturada cardíaca. S’ensenya la tècnica de la reanimació cardiopulmonar bàsica, la utilització del desfibril·lador extern automatitzat, el maneig de la via aèria i la ventilació i els accessos vasculars. A més, es forma en Algoritme de Suport Vital Avançat (SVA), monitoratge cardíac, electrocardiografia i reconeixement del ritme. Es tracten les arrítmies periaturada, la reanimació cardiopulmonar (RCP) pediàtrica, l’aturada cardíaca en situacions especials, la síndrome coronària aguda: CODI IAM, les decisions relacionades amb la ressuscitació i les cures post ressuscitació. Tota aquesta formació teòrica es posa en pràctica de manera presencial amb tallers i simulacions integrades que tenen lloc a la seu col·legial i que permet assolir tots aquests coneixements.

 

Les tècniques de Suport Vital Avançat (SVA) salven vides

Una de les principals causes de mort en el món occidental és la mort sobtada. La supervivència dels pacients que la pateixen està estretament lligada a les maniobres de ressuscitació, i també a les habilitats, els coneixements, la capacitat de treballar en equip i el lideratge dels reanimadors. Per aquest motiu, des del COILL es fomenta la formació continuada de les infermeres i infermers col·legiats, amb l’objectiu de prevenir i tractar la parada cardiorespiratòria i millorar els coneixements i habilitats de les infermeres en el maneig del SVA.

abril

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

maig

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

03maig09:0013:30CURS COILL: ASPECTES SOCIALS, CULTURALS, ANTROPOLÒGICS I ÈTICS EN EL NAIXEMENT (DIADA LLEVADORES COILL)

03maig09:0017:00DIADA DE LES LLEVADORES I RESIDENTS (LLIR) DE LLEIDA

14maig(maig 14)09:0021(maig 21)20:00CURS COILL: INTRODUCCIÓ A LA GESTIÓ INFERMERA DE LA DEMANDA AGUDA (GID)

juny

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

X