Les Infermeres de Lleida ens posem la gorra!

El COILL dóna suport a l’AFANOC per promocionar la festa del “Posa’t la gorra” del 27 de març a la Seu Vella, així com la venda de gorres entre les col·legiades.

A més, el COILL reserva butaques a la ‘Fila 0 de les Infermeres de Lleida’ per a totes aquelles col·legiades que no puguin assistir a la festa –o desplaçar-se per adquirir la gorra– i vulguin fer un donatiu de 8 euros a l’entitat.

La recaptació anirà destinada a la Casa dels Xuclis, residència que l’associació té a Barcelona per acollir nens i nenes amb càncer i llurs famílies, durant els períodes de tractament.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) col·laborarà amb la delegació lleidatana de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC Lleida) per promocionar la festa dels ‘Posa’t la gorra’ d’enguany i dinamitzar la venda de gorres entre les infermeres i infermers col·legiats.

És per això que el col·legi s’ha afegit a la iniciativa ‘Suma 20 pel càncer infantil’ i ha adquirit una vintena de gorres. A més, el COILL crida les infermeres i infermeres a col·laborar amb la iniciativa.

GORRES, FILA 0 I FESTA PER A LES INFERMERES COL·LEGIADES

Les infermeres col·legiades poden optar per tres modalitats de col·laboració:

• Comprant la gorra per 8€ a la seu del COILL
Aquest any, la gorra de l’AFANOC ha estat dissenyada per l’artista japonesa Mari Ito. Es pot adquirir a la seu del COILL (C/ Paer Casanovas 37, altell. 25008 Lleida).

• Pagant butaca a la ‘Fila 0 de les Infermeres de Lleida’ fent un donatiu de 8€
Si simplement es vol col·laborar, es pot omplir el formulari al peu d’aquesta notícia indicant que es vol fer un donatiu de 8€ i el COILL girarà rebut bancari al compte corrent de la col·legiada. Els diners recaptats s’entregaran a l’AFANOC com a recaptació del ‘Posa’t la gorra 2022’.

• Anant a la festa del ‘Posa’t la gorra’, el 27 de març a la Seu Vella
El 27 de març torna el Posa’t la Gorra a la Seu Vella de Lleida Serà la 9a edició i estarà dedicada a la Casa dels Xuklis, el projecte més emblemàtic de l’AFANOC, que enguany celebra els seus 10 primers anys de vida. Amb l’entrada es contribueix al finançament de l’equipament.

LA INFERMERIA I EL CÀNCER INFANTIL

Els càncers més freqüents entre els nens i nenes són les leucèmies (25%), les neoplàsies del Sistema Nerviós Central (SNC) (20%) i els limfomes (14%).

S’estima que a Catalunya es diagnostiquen entre 170 i 200 casos nous anuals (0-14 anys). Malgrat aquest baix volum el càncer és, a Catalunya, la primera causa de mortalitat en nens i nenes de 5 a 14 anys i la segona causa dels 15 als 24 anys, després dels accidents.

La supervivència ha arribat al 77% als 5 anys en els últims anys a Espanya i és similar a la mitjana europea.

La cura infermera és vital en el procés de tractament, convalescència i seguiment dels nens i nenes amb càncer. Una especialització que requereix d’expertesa i un alt compromís professional i personal per part de les infermeres que treballen en les unitats oncològiques o en qualsevol dels serveis assistencials que en fan l’avaluació i seguiment. Sigui des de l’Atenció Primària, les unitats hospitalàries o, fins i tot, els serveis d’emergències que en fan els trasllats i atenen les urgències domiciliàries. Una complexitat que rau de la malaltia i de l’edat dels pacients. És per això que, al llarg de la seva vida, els nens i nenes amb càncer necessiten de totes les cures infermeres: salut mental, referents d’infermeria escolar o cures pal·liatives, entre altres.

En aquest sentit, “és important que les infermeres, estiguem o no en contacte amb nenes amb càncer, ens atansem a aquesta realitat i hi donem suport perquè tingui la visibilitat mèdica i social que necessita. A més, és una molt bona forma de fer costat als infants i llurs famílies, però també a les companyes infermeres que els atenen”, ha explicat Mercè Porté, presidenta del COILL.

L’AFANOC

L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), va néixer el 1987 a partir de l’experiència vital que van viure un grup de pares i mares que ens van trobar amb la situació de tenir un fill ingressat a l’hospital amb diagnòstic de càncer.

Aquella vivència els va fer detectar tot un conjunt de mancances derivades d’aquesta malaltia i van decidir organitzar-se per trobar solucions que milloressin la qualitat de vida d’aquests infants i adolescents i les seves famílies.

La seu central és a La Casa dels Xuclis, a la ciutat de Barcelona, i comptem amb delegacions a les ciutats de Tarragona i Lleida.

LA CASA DELS XUCLIS

La Casa dels Xuclis és l’allotjament temporal de l’AFANOC que acull infants i adolescents amb càncer i les seves famílies mentre duren els tractaments en els hospitals referents de Vall d’Hebron i de Sant Joan de Déu.

Una de les necessitats més importants que tenen les famílies que viuen fora de l’àrea metropolitana de Barcelona és la de tenir un lloc prop de l’hospital on viure mentre duren els tractaments. Aquest recurs disposa de 25 apartaments completament equipats per donar resposta a aquesta necessitat de manera totalment gratuïta.

La casa es manté gràcies a col·laboracions altruistes, patrocinis amb empreses, subvencions públiques i donatius.

OMPLIU EL SEGÜENT FORMULARI PER FER EL VOSTRE DONATIU A LA ‘FILA 0 DE LES INFERMERES DE LLEIDA’

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES EN APLICACIÓ DEL RGPD

Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida
C/ Paer Casanovas, 37 altell
25008 Lleida
Telèfons: 973 24 37 60
Fax: 973 24 60 69
CIF: Q-2566003-F
Correu electrònic coill@coill.org

Responsable del tractament: Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida. (+info web)

Drets i legitimació: Política de privacitat, accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició. (+info web)

Contacte DPD: coill@coill.org

Informació addicional: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web de COILL.

 

 

No Events on The List at This Time

Menú

X