Les infermeres llancen una campanya de Salut per a la població confinada a Lleida

El COILL apel·la al compromís i ètica de les seves col·legiades per contenir la pandèmia de COVID19 i posa el focus d’atenció en la cura dels lleidatans i lleidatanes que han respost massivament a la crida #quedatacasa.

COMPROMÍS DE LES INFERMERES DE LLEIDA DAVANT LA PANDÈMIA DE COVID19

La pandèmia de COVID19 ha redibuixat el 2020, que premonitòriament havia estat designat Any Internacional de la Infermera i de la Llevadora per l’Organització Mundial de la Salut. Una crisi sanitària que tiba el sistema i que atorga a les infermeres i infermers el protagonisme de ser la primera força de treball en salut arreu del món.

En aquest escenari incert, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) ha presentat avui una campanya de Promoció de la Salut adreçada al gran gruix de la població que –responent a la crida #quedatacasa del personal sanitari– està en situació de confinament.

Montserrat Gea, presidenta del COILL, ha manifestat que “aquestes persones patiran les restriccions de mobilitat i activitat pròpies d’aquesta situació i els afectarà la salut. Aquesta campanya de La teva Infermera els ofereix pautes de nutrició, exercici o descans; consells per al teletreball saludable; recomanacions específiques per a gent gran, infants i dones embarassades; o protocols per a pacients domiciliaris de COVID19″. 

Sobre les condicions laborals que estan patint les infermeres, Gea ha dit que “batallarem en despatxos i on convingui per aconseguir els recursos que garanteixin la nostra seguretat en l’exercici de la cura infermera; però, en els centres de salut i hospitalaris no podem defallir”. L’esgotament físic i emocional de llargs torns de treball, l’alt grau d’exposició al contagi que suposa la cura infermera, els recursos propis i assistencials clarament insuficients o la dificultat per conciliar la vida personal i laboral; són un llarg degoteig de dificultats que el COILL demana que s’assumeixi amb compromís i ètica professional. “Les infermeres tenim pel davant un repte d’aprenentatge i, també, de lideratge i el que és segur és que el nostre coneixement i cura infermera són indispensables per a contenir aquesta pandèmia”, ha clos la presidenta del col·lectiu.

AGRAÏDES PER LA RESPOSTA AL #quedatacasa

El COILL agreix la resposta de la ciutadania a la crida del personal sanitari per quedar-se a casa i evitar el col·lapse del sistema de salut. Aquesta acció de corresponsabilitat, permet alliberar temps de triatge i que les infermeres realitzin labors d’assistència a les persones amb COVID19 o malalties greus. A més, respectar la limitació dels acompanyants en CAPS i hospitals, permet prevenir el contagi dels pacients i el personal sanitari.
La campanya, que inclou una desena de vídeos, tindrà difusió en plataformes digitals i xarxes socials. Des del COILL s’anirà fent seguiment de l’evolució del perfil assistencial dels lleidatans i lleidatanes confinats i avaluarà la necessitat d’elaborar altres materials per a promocionar la salut entre la comunitat.

Enllaç CAMPANYA LA TEVA INFERMERA: QUEDA’T A CASA – COVID19

Podeu seguir la campanya a: Facebook, Twitter, Instagram i Youtube.

No Events on The List at This Time

Menú

X