Les llevadores lleidatanes es formen en com abordar la disfunció sexual femenina a la consulta

Diada de les Llevadores de Lleida 2019

Com abordar la sexualitat i les seves disfuncions, en especial en el cas de les dones, de manera completa dins la consulta de la llevadora. Aquest va ser l’eix vertebrador del curs que van realitzar les llevadores del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) en el marc de la Diada de la Llevadora 2019 i amb la col·laboració de la Comissió de Formació del Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Lleida.

La formació, que va tenir lloc el 28 de maig al CAP Onze de Setembre, va ser impartida per la Dra. Raquel Tulleuda, ginecòloga i sexòloga de la Clínica Tufet de Barcelona i col·laboradora habitual a TV3, que va incidir en com les llevadores han de tractar les consultes de les usuàries escoltant i parlant amb claredat, informant i fent recomanacions, tot respectant les decisions individuals.

Tulleuda, que és cap de la Unitat d’Atenció Integral a la Sexualitat (UAIS) de l’Hospital de Figueres, va destacar que cal fer atenció a la disfunció sexual de les dones, un tema que el sistema sanitari aborda de manera general des de la llevadoria i la ginecologia. La sexòloga va dir que “cal superar els vells estigmes sobre la sexualitat femenina. Fins ara, les disfuncions sexuals estaven en mans dels psicòlegs, però fa falta un abordatge més orgànic i multidisciplinari”.

La jornada va finalitzar amb un dinar de germanor de les llevadores lleidatanes al Parador Nacional de Lleida.

No Events on The List at This Time

Menú

X