Maravillas Torrecilla guanya la Beca al millor projecte de recerca infermera per investigar l’actuació infermera als CAPs en casos de violència de gènere

Les infermeres de Lleida estrenen marca social i logotip durant la seva Diada

Fotogaleria de la Diada del COILL 2019

La doctora en Infermeria, Maravillas Torrecilla, ha guanyat la Beca al Millor Projecte de Recerca Infermera de Lleida 2019, que enguany arriba a la novena convocatòria i té una dotació de 6.000 euros, pel seu projecte sobre “Conocimientos, necesidades y actuaciones de profesionales de Atención Primaria de salud frente a la violencia de género de Cataluña. Implicación de profesionales de Enfermería”. Torrecilla disposa d’un any per fer la recerca i presentar-ne els resultats. El veredicte s’ha donat a conèixer aquest vespre en el decurs de la celebració de la Diada de la Infermeria de Lleida celebrada al Parador del Roser i organitzada pel Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL); un acte que l’òrgan col·legial ha aprofitat per presentar una nova imatge i la marca social “Infermeres de Lleida”. D’altra banda, la guanyadora de la Beca de l’any passat, la Dra. Ana Lavedán, ha exposat les conclusions de la posada en pràctica durant un any del seu projecte “Escuela de padres. Un paso más en la humanización de los cuidados en UCIN”.

Durant la diada s’han lliurat també els Premis Josep Maria Camps i Balagué d’Investigació d’Infermeria de Lleida que enguany arribaven a la vint-i-setena edició. El primer premi ha estat pel projecte de recerca infermera presentat per Gemma Amat i Laura Paloma Fürstenheim. El treball guanyador consisteix en l’”Elaboració d’un model predictiu per a la identificació del risc de reaguditzacions en els pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC)”. El premi està dotat amb 1.800 euros més la inscripció al XXIII Encuentro Internacional de Investigación en Cuidados.

Pel que fa als altres premis, el segon ha estat per l’equip format per Benjamí Monsonís, Joan Blanco, Sònica Aguiló i Josep M. Gutiérrez pel seu treball sobre “Mejora de los índices de calidad de una unidad de hospitalización a través de la implementación de una Guía de Buena Práctica Clínica sobre la valoración del riesgo y prevención de las lesiones por presión”. El premi és de 1.200 euros. Finalment, el tercer premi ha quedat desert. 

“Infermeres de Lleida”, la nova marca social del COILL que també estrena logotip

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) ha aprofitat la Diada de la Infermeria 2019 per presentar nou logotip i marca social. La nova imatge que representa el COILL està basada en l’exitós model d’innovació i creixement econòmic de la “Triple Hèlix” que ha estat reinterpretat i traslladat al món de la cura infermera amb el trinomi: Coneixement (evidència i recerca infermera), Pràctica Clínica (excel·lència i cura infermera) i Polítiques de Salut (influència en els governs). Pel que fa al nou logotip (colorista i dinàmic i amb tres creus –verda, lila i magenta– en rotació) neix en plena efervescència de la campanya “Nursing Now”, una iniciativa mundial de tres anys de durada i horitzó 2020, promoguda pel Consell Internacional d’Infermeria (CIE) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS). A més, el COILL ha llançat la marca social “Infermeres de Lleida”, un lema que posa èmfasi en la proximitat de les infermeres a la comunitat i que les posiciona en el territori. El col·legi reivindica així la professió infermera com a agent imprescindible en la construcció d’un model territorial que asseguri la salut i el benestar de les persones, alhora que referma el compromís professional de la infermeria lleidatana.

Diada de la Infermeria 2019

La jornada de celebració ha començat amb la conferència inaugural de l’actriu i dramaturga Lara Díez que ha parlat del vessant més humà de les infermeres, emfatitzant la seva valentia i del seu gran potencial en el camp de la gestió, ressaltant un cop més la part humana del col·lectiu que “ens ajudarà a caminar més ferms en la salut, donant una mica més de sentit a aquesta existència que compartim”, ha dit. Díez, reconeguda amb el Premi Crítica Serra d’Or 2019, ha fet un discurs en què ha posicionat les infermeres com a grans connectores entre diferents camps o situacions. “Entre la vida i la mort”, ha esmentat, “la teoria i la pràctica, o la salut i la malaltia”, el col·lectiu infermer actua de pont d’unió, fent un gran paper d’acompanyament. Finalment, l’actriu lleidatana ha demanat potenciar la recerca infermera, la qualitat d’atenció i de procés i la comunicació perquè “la infermeria pugui bolcar tots els seus coneixements en benefici de la comunitat”, ha dit.

Durant la celebració de la Diada, la presidenta del COILL, Montserrat Gea; ha donat la benvinguda a les noves col·legiades i col·legiats i ha lliurat les insígnies col·legials a les infermeres i infermers jubilats. L’acte s’ha tancat amb una copa de cava solidari Bertha (Beca al Millor Projecte de Recerca Infermera amb Impacte Social) que ha precedit el sopar de cloenda al restaurant del Parador (antiga església de Sant Domènec). 


abril

15abr.(abr. 15)08:0023(abr. 23)15:00CURS COILL: ACTUALITZACIÓ EN EDUCACIÓ SEXUAL I AFECTIVA

16abr.09:0014:00XII JORNADA D'INFERMERIA I FISIOTERÀPIA

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

maig

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

14maig(maig 14)09:0021(maig 21)20:00CURS COILL: INTRODUCCIÓ A LA GESTIÓ INFERMERA DE LA DEMANDA AGUDA (GID)

juny

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

X