Més de 1.500 estudiants en els tallers de sexualitat de les llevadores de l’ASSIR Lleida

Un total de 9 instituts i 4 escoles han sol·licitat la col·laboració d’aquestes professionals entre l’abril i el juny.

Més de 1.500 alumnes de 13 centres educatius de Lleida (9 instituts i 4 escoles) han participat aquest curs en els tallers sobre Salut Sexual i Afectiva impartits per les llevadores de l’ASSIR Lleida, emmarcats dins del programa Salut i Escola. Concretament, s’han fet intervencions en 28 grups d’alumnes des de 4t de Primària fins a 1r de Batxillerat entre els mesos d’abril i juny.

Els estudiants han pogut gaudir de propostes amb continguts adaptats sempre a la seva edat. D’aquesta manera a l’aula, els alumnes dibuixen, aprenen i es diverteixen amb el taller sobre els canvis del cos; aprofundeixen sobre el coneixement de la menstruació; reben nocions d’assertivitat i negociació en sexualitat i afectivitat; actualitzen coneixements sobre mètodes anticonceptius i infeccions de transmissió sexual.

Les sessions tenen un enfocament integral en sexualitat i es basen, entre altres, en els conceptes de gènere, rol, estereotips, plaer, drets sexuals, violència, diversitat i tipus de relacions.

Les llevadores de l’ASSIR Lleida manifesten la seva gran satisfacció i agraïment per la bona resposta i magnífica acollida que han rebut tant per part de la comunitat educativa com per part dels alumnes, especialment en època de pandèmia. Malauradament, aquesta crisi sanitària no ha permès implementar el programa als més de 4.000 alumnes als quals s’adrecen en un curs escolar normal, però lloen la iniciativa dels professors i mestres que s’impliquen en una educació que va més enllà del que és purament acadèmic. Aquestes especialistes constaten que “el seu objectiu és arribar al màxim nombre possible d’adolescents i preadolescents, amb l’objectiu d’empoderar-los i fer-los responsables de la seva sexualitat tant en la dimensió afectiva i emocional, com en les dimensions relacional i del plaer”. Les mateixes llevadores conclouen: “El nostre repte és educar en les relacions d’igualtat i en la vivència de la sexualitat de manera saludable i responsable”.

No Events on The List at This Time

Menú

X