Més del 50% de la població lleidatana vacunada i quasi mig milió de dosis administrades

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Lleida, la gerent de la regió sanitària de Lleida i els representants dels col·legis d’Infermeres i de Metges de Lleida van visitar el punt de vacunació del Pavelló Onze de Setembre, equipament municipal cedit pel consistori de la capital del Segrià a Salut com a reforç assistencial.
El pavelló ha estat punt de recepció i emmagatzematge de 200.000 vacunes i centre de coordinació de l’equip mòbil de vacunes de la regió sanitària de Lleida.

Mercè Porté i Jordi Ballesté –presidenta i vicepresident del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL), respectivament– van visitar ahir 21 de juliol, el punt de vacunació del pavelló municipal Onze de Setembre; junt amb la tinent d’alcalde i regidora de Salut de l’Ajuntament de Lleida, Montse Pifarré; la gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny; i el president del Col·legi de Metges de Lleida (COMLL), Ramon Mur.

Quan es freguen les 500.000 dosis administrades i amb més del 50% de la població de la província de Lleida i amb la pauta completada, les autoritats sanitàries van fer balanç d’aquest espai estratègic que es va cedir com a reforç assistencial en la primera etapa de la Covid-19 i, des del passat 26 de gener, com a espai de vacunació massiva.

Punt de recepció i emmagatzematge de 200.000 vacunes i centre de coordinació de l’equip mòbil de vacunes de la regió sanitària de Lleida; Montse Pifarré va destacar que el pavelló ha estat i està sent un dels punts centrals de vacunació de Catalunya i que la campanya “s’està desenvolupant amb una coordinació i eficàcia que han pogut constatar les persones que s’han vacunat aquí. Per a l’Ajuntament de Lleida aquest pavelló és un símbol de la cooperació interinstitucional i de l’avenç de la vacunació per vèncer la Covid-19”. La regidora també va voler agrair, “en nom de la ciutat, la tasca desenvolupada pels sanitaris i professionals que integren aquest dispositiu”. La responsable municipal de Salut va fer extensiu l’agraïment al club esportiu Lleida Llista que no ha pogut disposar del pavelló pels seus entrenaments i partits oficials, “posant el bé comú per davant de les necessitats del club”.

Valoració que van compartir Mercè Porté i Jordi Ballesté, perquè “les infermeres administrem les vacunes, però res seria possible sense altres professionals i voluntaris, la cessió d’espais municipals arreu de la província per part dels ajuntaments i, naturalment, la generositat dels clubs esportius i entitats socials que sacrifiquen o traslladen la seva activitat per prioritzar punts de vacunació accessibles i pròxims a la ciutadania, com ho són els equipaments públics”. La presidenta del COILL va anar més enllà i va dir que “les Infermeres de Lleida tenim consciència territorial i vetllem per l’equitat en salut. Un repte que només assolirem si som capaços de bastir ponts entre qui té els recursos i qui els necessita. Des del COILL ja estem treballant perquè totes aquestes sinergies i potencialitats romanguin després de la pandèmia. Estic segura que, d’aquesta, en sortirem més fortes”.

Montse Pifarré va aplaudir també la tasca divulgativa que estan realitzant els col·legis d’Infermeres (COILL) i el de Metges (COMLL), amb campanyes com la de ‘#vavaVACUNAT‘. Per la seva part, Porté i Ballesté van confirmar el bon funcionament de la campanya de promoció de la vacunació, especialment entre els joves. “Ens han sorprès molt gratament perquè és un grup d’edat que està demanant hora i a molt bon ritme”, van assenyalar.

El president del Col·legi Oficial de Metges de Lleida, Ramon Mur, va remarcar que la visita també “vol ser un acte de suport a tots els professionals sanitaris, però, sobretot, als que estan treballant en la campanya de vacunació a Lleida”. Mur va subratllar “l’esforç logístic i d’organització que requereix un operatiu com el que està funcionant al Pavelló Onze de Setembre”.

El Pavelló Municipal Onze de Setembre és un dels 6 grans espais de vacunació que el departament de Salut ha habilitat per poder mantenir un ritme molt alt de vacunacions i, a la vegada, poder mantenir l’activitat habitual en les ABS. Els altres grans espais de vacunació són la Fira de Barcelona, la Fira de Cornellà, el poliesportiu de Sabadell, el Palau Firal de Girona, i el Palau d’Esports de Tarragona.

Fotografia ©Paeria/Javi Martín

octubre

14juny(juny 14)09:2922oct.(oct. 22)09:2920a Edició del Premi de Recerca d'Atenció Sociosanitària. Termini 22 d'octubre

Menú

X