Premi AP! a les Infermeres de Lleida

L’associació professional d’empresàries AP!Lleida distingeix les infermeres amb un reconeixement especial com a col·lectiu essencial.

Mercè Porté, presidenta del COILL, destaca en el seu discurs que “la Infermeria és una ciència construïda i promoguda per les dones”.

La Seu Vella de Lleida ha estat avui l’escenari del lliurament dels XIV Premis AP!Lleida que concedeix l’associació professional d’empresàries i que tenen com a objectiu reconèixer el lideratge de les dones en els diferents àmbits de la vida. L’entitat, que reconeix també els col·lectius i empreses que assoleixen reptes importants, ha decidit atorgar enguany un premi especial a les Infermeres de Lleida pel seu paper fonamental com a professionals essencials en la lluita contra la pandèmia.

El reconeixement ha estat recollit per una delegació encapçalada per Mercè Porté, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL), i les també infermeres Marina Rogel, Esther Rubinat, Anna Teixiné i Lourdes Terés.

Porté, que ha rebut el guardó de mans de Núria Vergés Bosch, directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs; ha agraït ” aquesta essencialitat que les sòcies d’AP!Lleida reconeixeu avui a les infermeres, per a nosaltres doblement valuosa. Compartim l’esperit emprenedor i transformador que ha de guiar les nostres accions professionals i, alhora, lluitem per visibilitzar les dones com a agents de canvi social, econòmic o cultural que aporta salut i benestar a tothom”.

La presidenta del COILL ha explicat a l’auditori que “fa més de 60 anys, l’International Council of Nurses aprovava una resolució pel qual el nostre col·lectiu adoptava el nom d’infermera com a denominació inclusiva i global. Un camí inexplorat: la regulació, defensa i representació d’una professió, qualificada i científica, amb la dona com a emprenedora, líder i gestora”.

Mercè Porté ha posat també l’accent en què “a diferència d’altres professions, en les que la nostra presència és fruit de la incorporació a l’educació i al mercat laboral amb certa igualtat, la Infermeria és una ciència construïda i promoguda per les dones”; i ha destacat que ha estat possible gràcies a “generacions de dones, que assoleixen tal nivell d’excel·lència en la seva pràctica, que trenquen amb el rol històric de cuidadores del seu entorn més pròxim i esdevenen imprescindibles per a construir societats avançades”.

La vetllada s’ha iniciat amb la recepció de les guanyadores a la sala de La Canonja, que tot seguit s’han traslladat a la nau central de la Seu Vella per iniciar l’acte amb la benvinguda de la presidenta d’Ap!Lleida, Laia Rogel.

La gala, que ha estat conduïda per la periodista lleidatana Joana Bonet i ha clos amb un sopar, ha lliurat els següents reconeixements:

XIV Premis AP!Lleida

• Igualtat d’oportunitats en l’àmbit laboral i conciliació familiar i personal
Carol Mitjana Isarn (Centre Geriàtric Lleida)
• Planificació, adaptació, estratègia, innovació i exportació
Teresa Vallès Queralt (Pastoret de la Segarra)
• Millor empresària agroalimentària
Dolors Català Roig (Agalla)
• Millor empresària de comerç o restauració
Sandra Sabaté Mercadal (Grup Macao)
• Professional de l’any
Gisela Armengol (Comandant de vol)
• Mitjà de comunicació, periodista o programa
Pilar Garcia, Gemma Peris i Esther Peiró (L’Oest.cat)
• Millor esportista
Núria Codina (Hipopressius Lleida)
• Activitat artística o cultural
Aida Flix (actriu)
• Emprenedora jove
Maimuna Camara Camara (dissenyadora)
• Estudiant expedient acadèmic de la Universitat de Lleida
Manal Maamoun Olalla Riffi
• Trajectòria i recerca investigadora
Montserrat Bernaveu Guitart
• Guardó especial per a unes dones emblemàtiques i extraordinàries, per la seva empremta personal i professional a Lleida
María Pilar Godoy, Ludivina Pascual, Teresa Hernández i María José Rodríguez
• Reconeixement especial a una Entitat del Tercer Sector Social per la seva tasca per la inclusió i la cohesió social, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables de la societat
Associació REFEM
• Reconeixement especial a un col·lectiu professional essencial
Infermeres de Lleida – COILL

No Events on The List at This Time

Menú

X