Racons sanitaris infantils al Claver, amb infermeres i altres professionals de la salut

Els nens i nenes de P3 participen en tallers sobre diferents àmbits sanitaris

Infermeres i altres professionals de la salut han impartit avui al Col·legi Claver, com a mares i pares de l’escola, diferents tallers didàctics relacionats amb qüestions sanitàries amb l’objectiu que els infants es familiaritzin amb temes com embenar una extremitat, l’organització d’un quiròfan o la higiene de mans.

En total, s’han realitzat vuit Racons Sanitaris que han estat coordinats per Mònica Besó Tudel, infermera del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) que ha conduït també el taller de Reanimació Cardio Pulmonar (RCP), juntament amb la farmacèutica Jèssica Marín. I la metgessa Carme Pérez que ha explicat per a què serveix el telèfon d’emergències 112 i quan cal trucar-hi i quan no. Dolors Solsona, directora del MOPI (Nou Model de Pedagògic a l’Etapa Infantil), ha felicitat i agraït la col·laboració dels pares i mares en aquestes activitats que organitza el col·legi.

“Aquesta activitat dels Racons Sanitaris s’emmarca dins la línia del Col·legi Claver de transformar l’educació i la manera d’aprendre, treballant per construir una nova escola basada en els avenços pedagògics, psicològics i neurològics”

Lourdes Torrelles, directora del Col·legi Claver

Per la seva banda, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida, també ha col·laborat en l’activitat, per ajudar així a visibilitzar la tasca d’infermeria coincidint amb la campanya Nursing Now®, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Consell Internacional d’Infermeres (CIE) que han decretat el 2020 com l’Any de la Infermeres i de la Llevadora.

Cal destacar que l’escola disposa de servei d’infermeria a càrrec de l’Anaïs Mateos, infermera que també forma part de la innovació i dinamització pedagògica en la salut escolar i que és la responsable del disseny i desenvolupament de les intervencions assistencials pròpies d’aquest servei dins el centre.

Els tallers s’han realitzat de manera lúdica i, alhora, didàctica perquè l’alumnat aprengués qüestions importants com, per exemple, la importància d’adoptar l’hàbit de rentar-se les mans amb aigua i sabó o PBA per evitar “posar-se malalts” un taller, el de la higiene de mans, que han impartit l’oncòloga Noemí Tuset i la farmacèutica Carol Vendrell.

Per la seva banda, la infermera Carlota Estadella i el traumatòleg Jordi Colomina han ensenyat els nens i nenes què són les fèrules, com es col·loquen i per què; al mateix temps que es mostrava com s’embenen algunes parts del cos. L’Anna Quintanilla, infermera i membre de la Junta del COILL; i la ginecòloga, Raquel Berdala, han mostrat com organitzar un quiròfan, com cal “disfressar-se” per entrar i com col·locar-se ordenadament per operar. Han ensenyat com controlar els signes vitals amb el monitoratge de la Tensió Arterial, el pols i la respiració. Un taller que s’ha realitzat amb la col·laboració de la Clínica Nova Aliança.

Les psicòlogues Clàudia Torres i Vanesa Aresté han fet un taller sobre la gestió de les emocions; i la Sílvia Daniel, odontòloga, i la Carol Vendrell han parlat als infants de la higiene dental i de com i perquè cal rentar-se les dents diversos cops al dia.

Foto ©Rafa Gimena/Missatges-COILL

abril

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

maig

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

03maig09:0013:30CURS COILL: ASPECTES SOCIALS, CULTURALS, ANTROPOLÒGICS I ÈTICS EN EL NAIXEMENT (DIADA LLEVADORES COILL)

03maig09:0017:00DIADA DE LES LLEVADORES I RESIDENTS (LLIR) DE LLEIDA

14maig(maig 14)09:0021(maig 21)20:00CURS COILL: INTRODUCCIÓ A LA GESTIÓ INFERMERA DE LA DEMANDA AGUDA (GID)

juny

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

X