El COILL reivindica el pacient com a centre del sistema de salut en l’Any Internacional de la Infermera i de la Llevadora

Les Infermeres de Lleida han iniciat avui al CAP Bordeta-Magraners, el programa de visibilització en centres de salut per atansar la campanya mundial Nursing Now® a la ciutadania.

El CAP Bordeta-Magraners de Lleida ha estat avui, dimecres 4 de març, el primer escenari del Pla Local de Visibilització que endega en Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) per apropar a la ciutadania la celebració de “2020 – Any Internacional de la Infermera i de la Llevadora”.

Les Infermeres de Lleida han instal·lat un punt informatiu per explicar els usuaris i usuàries d’aquest centre d’Atenció Primària els objectius més immediats en salut que tenen com a finalitat millorar el benestar i la qualitat de vida de la població, posant el pacient en el centre de la cura infermera.

L’activitat, que es desenvoluparà durant tot l’any i visitarà més d’una vintena d’hospitals, Centres d’Atenció Primària (CAP) i Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de la província, també vol conscienciar les infermeres de la importància de treballar des de l’àmbit local i de forma alineada amb els objectius del grup Nursing Now Catalunya®. L’estratègia consensuada per la infermeria catalana s’estructura en cinc grans àrees de treball: la millora de les ràtios i increment del nombre d’infermeres per atendre les necessitats de la població, la recollida de dades de la prestació de cures infermeres i la publicació de resultats, la definició dels àmbits de responsabilitat infermera en el sistema de salut, el rol de la direcció infermera i la promoció i difusió de la producció científica i la recerca infermera.

El COILL ha assolit un posicionament actiu en el mapa de la infermeria mundial a través de l’adhesió a organitzacions internacionals com l’International Council of Nurses (ICN), la mateixa campanya Nursing Now® o la participació en fòrums i programes científics internacionals de recerca infermera. L’objectiu és aprofitar la posició privilegiada que els atorga treballar en contacte i actuació col·laborativa amb el pacient per avaluar el seu estat de salut, així com els determinants socials més transversals que influeixen en el benestar d’aquestes persones. D’aquí el compromís de les Infermeres de Lleida per assolir, també, en l’àmbit local els Objectius de Desenvolupament Sostenible i Saludable (ODS) recollits en l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de l’Organització de les Nacions Unides (ONU).

El Col·legi oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida ha portat avui, 11 de març, el seu programa de visibilització a l’Hospital Universitari Santa Maria per apropar a la ciutadania la celebració de “2020 -Any Internacional de la Infermera i de la Llevadora” i la campanya mundial  NursingNow®.

Galeria fotogràfica completa: 2020 NURSING NOW Infermeres de Lleida en els centres de salut

No Events on The List at This Time

Menú

X