Les infermeres se sumen al compromís del Dia Mundial de la Sida

L’1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida que té per objectiu visibilitzar i donar suport a les necessitats de les persones afectades pel VIH, alhora que conscienciar de la importància de prevenir i educar respecte d’una malaltia de la qual es van diagnosticar els primers casos, ara fa més de quaranta anys. Des de llavors, més de 84 milions de persones arreu del món han estat infectades.

Cada any, la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, ITS i Hepatitis Víriques se suma a aquesta diada per fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la resposta enfront del VIH, fent difusió de les estratègies que estan a l’abast de la població i també elaborant un comunicat conjunt al qual s’adhereixen més de 130 entitats públiques i privades que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida. Compromís que el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) subscriu cada any.

Entre les activitats commemoratives, el desplegament simultani de les seccions del ‘Tapís Memorial de la Sida’, a les façanes del Palau de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona, que organitza Projecte dels Noms; i l’acte institucional, també al Palau de la Generalitat, amb la participació del Comitè 1er de Desembre.

La sida a Catalunya

A Catalunya, actualment, hi ha al voltant de 33.000 persones que viuen amb el VIH. Un col·lectiu que, encara el dia d’avui, pateix l’estigma d’una infecció que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha titllat de pandèmia. És per això que la comunitat internacional ha assumit el compromís de posar fi a l’epidèmia del VIH com a amenaça per a la salut pública l’any 2030.

Catalunya està alineada plenament amb aquest objectiu, que forma part de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides, i treballa fermament per aconseguir-ho després d’haver assolit i superat els objectius 90-90-90 fixats per ONUSIDA per a l’any 2020.

Els avenços científics i socials han millorat la qualitat i l’esperança de vida de les persones amb VIH i la implementació de noves eines com la profilaxi pre-exposició està contribuint a reduir el nombre de casos diagnosticats.

 

Comunicat

 

abril

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

maig

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

03maig09:0013:30CURS COILL: ASPECTES SOCIALS, CULTURALS, ANTROPOLÒGICS I ÈTICS EN EL NAIXEMENT (DIADA LLEVADORES COILL)

03maig09:0017:00DIADA DE LES LLEVADORES I RESIDENTS (LLIR) DE LLEIDA

14maig(maig 14)09:0021(maig 21)20:00CURS COILL: INTRODUCCIÓ A LA GESTIÓ INFERMERA DE LA DEMANDA AGUDA (GID)

juny

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

X