Mercè Porté: “Que les entitats proposin l’acció social i solidària de les Infermeres de Lleida com a referent, vol dir que estem al costat de les persones”

Reconeixement ‘Acció social i solidària a Lleida 2022’, per al COILL

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) ha rebut avui el reconeixement a l’ ‘Acció social i solidària a Lleida 2022’, a proposta de les entitats del tercer sector integrades en l’Associació coordinadora d’entitats per la salut de Lleida (FeSalut).

La notícia de la concessió arribava formalment a la seu del COILL el passat mes de gener, mitjançant una carta de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que destacava la voluntat de “donar visibilitat a la contribució que heu fet per aconseguir una societat millor” i establir i gestionar la complicitat entre les entitats i el teixit professional, econòmic i emprenedor per aportar energia, capacitats i recursos per a la transformació social de la ciutat.

La nova distinció se suma als múltiples reconeixements i homenatges dels últims mesos, però amb la particularitat “que les entitats proposin l’acció social i solidària de les Infermeres de Lleida com a referent, vol dir que hem estat i estem al costat de les persones”, ha explicat Mercè Porté, presidenta del COILL.

Aquesta proximitat i compromís es van fer palesos, especialment durant els mesos més durs de la pandèmia, quan el col·legi va posar en marxa la ‘Campanya de material i recursos per als centres residencials’. Una estructura sanitària i solidària, i finançada amb els recursos de les mateixes Infermeres de Lleida i les donacions de ciutadans i ciutadanes que hi van donar suport. Va ser durant aquest període que el col·legi va esdevenir el punt neuràlgic d’una xarxa col·laborativa que va ser cabdal per a la supervivència de molts dels lleidatans i lleidatanes residents en aquests centres o dels mateixos professionals i treballadors.

És per això que Lourdes Terés, membre de la Junta de Govern del COILL i coordinadora de la campanya de material, ha fet èmfasi en el valor del reconeixement perquè “ve de mans de les mateixes entitats que són al capdavant de gran part de l’estructura residencial del nostre territori. Impulsores de centres d’atenció especialitzada per a persones amb un alt grau de dependència i en els que nosaltres hi treballem braç a braç amb les famílies. Aquest reconeixement també les pertany. Han treballat molt i molt dur per protegir els seus i han fet molts sacrificis. La seva confiança i col·laboració han estat determinants per arribar on som ara. Les infermeres mai els ho podrem agrair prou”.

El guardó s’ha lliurat a diverses empreses i entitats, a l’entorn de la commemoració del Dia Mundial de la Justícia Social (20 de febrer), en un acte institucional celebrat a l’Audltori Municipal Enric Granados de Lleida.

Entitats premiades

L’Ajuntament de Lleida ha reconegut 27 empreses de Lleida per la seva implicació i activitats vinculades a entitats del tercer sector de la ciutat: Midgard Informàtica i Telefonia, per Sàhara Ponent; Nayox 2000, per Associació Down Lleida; Masanés Servindustria, per l’Associació Prosec-Promotora Social; CaixaBank – Fundació La Caixa, per la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida; Clínica Nova Aliança, per Fundació Aspros; Festa 10, per l’Associació de Caritat de Sant Vicens de Paul; Grup Voltes, per l’Associació contra el Càncer a Lleida; Unipreus, per Creu Roja Lleida i Càrites – Troballes, Grup Sorigué, per Intress; Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida, per la Federació d’entitats per la Salut de Lleida; restaurant Les Deux Chefs, per Watani; supermercats Consum, per Agrupat’; Supsa supermercats Pujol, per la Fundació Banc de Recursos; Talkual, per Aspid; Lleida.net, per Afanoc; Buifa, per Arrels; CAP-EAP Balàfia, Pardinyes i Secà de Sant Pere, per Ilersis; Inlingua Lleida, per Antisida Lleida; Sistemes Electrònics Progrés, per CIS Àngel Olaran; Conforama Lleida, per Incorpora; Multiservei Ndavant, per Reintegra; Taller Antoni Miquel, per Esclat, associació i solidaritat Santa Teresina; Rofesecorun, per l’Associació Aremi; Ilerda Serveis, per la Fundació Jericó; Autocares Luis Lax, per Sant Joan de Déu Terres de Lleida; i pastisseria Forn germans Ribes, per Salut Mental Ponent.

Entitats membres de FeSalut

– AACIC Associació de Cardiopaties Congènites
– ADC Associació de Diabètics de Catalunya
– ADIMA Associació de dones intervingudes de mama
– AECC LLEIDA Asociación Española contra el Cáncer
– AFALL Associació de familiars d’Alzheimer de Lleida
– AGRUPA’T LLEIDA Agrupació de persones entorn les addiccions als tòxics
– AMILL Associació de familiars i malalts d’Ictus de Lleida
– ANTICOAGULATS LLEIDA Associació Anticoagulats de Lleida
– ANTISIDA LLEIDA Associació Antisida de Lleida
– AREMI Associació de Paràlisi Cerebral i discapacitats
– ASPID Associació de Paraplègics i Discapacitats físics de Lleida
– CELÍACS LLEIDA Associació Celíacs de Catalunya. Delegació de Lleida
– CRVLL Centre de Rehabilitació de la Veu de Lleida
– DMD Dret a Morir Dignament. Catalunya
– DOL DE PONENT Servei de suport al dol de Ponent
– FCDS Federació Catalana de Donants de Sang
– FIBROLLEIDA Associació Fibromiàlgia Lleida
– FRJA Fundació Renal Jaume Arnó
– FUNDACIÓ FERRERUELA SANFELIU
– HERA Osteoporosi-menopausa. Associació de dones
– LIMFE Associació Limfelleida
– LLIGA REUMATOLÒGICA Catalunya
– PARKINSON LLEIDA Associació Parkinson de les Terres de Lleida
– SMP Salut Mental Ponent
– TDAH Trastorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat

No Events on The List at This Time

Menú

X