Tàrrega acull les X Jornades d’actualització d’Infermeria Familiar i Comunitària de l’AIFiCC

El Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat de Tàrrega serà la seu de les X Jornades d’actualització d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) que se celebraran el 4 i 5 d’octubre. L’esdeveniment, de caràcter biennal, acollirà gran varietat d’opcions formatives amb molts tallers de temàtiques diverses realitzades per infermeres especialistes en infermeria familiar i comunitària (FiC) majoritàriament de la demarcació de Lleida, amb docents també de Barcelona i Tarragona.

Les jornades s’obriran el 4 d’octubre a les 9h amb 4 tallers que se celebraran de manera simultània. Així doncs, les primeres formacions seran en “Intervenció dietètica en patologia crònica prevalent”, conduïda per la infermera de l’EAP Eixample de Lleida, Cristina Florensa; “Aproximació a la cirurgia menor”, a càrrec d’Alvaro Vilela, infermer de l’ABS 11 de Setembre de Lleida; “Instruments de valoració de la fragilitat física, psicològica i social”, realitzat per les infermeres M. Àngels Costa, de l’EAP Alcarràs i Francisco Cegri del CAP Sant Martí de Provençals (Barcelona) i “Bones pràctiques en l’acompanyament”, taller que farà Neus Arola, infermera de l’EAP Balaguer.

Després d’una pausa, la jornada seguirà amb els tallers “Interpretació de l’espirometria forçada des de l’Atenció Primària”, amb l’infermera de l’EAP Balaguer, Sònia Ortiz; “Aproximació a l’exploració ecogràfica per infermeria”, a càrrec del grup de Treball d’Ecografies de l’AIFiCC format per Carmen Alcazar, Gemma Amat, Lidia Aran, Sergi Benavent, Francisco Cegri, Cristina Dominguez, Marta Elias, Cristina Farràs, David Fernández, Cristina García, Eduardo González, Helena Martínez, Maria Planella, Maria Àngels Teixidó, Yolanda Vasco i Álvaro Vilela, sota la coordinació de Miquel Álvarez; “Interpretació de l’analítica bàsica”, conduït per la metgessa de l’EAP Eixample de Lleida Anna Pons i, finalment, hi haurà una nova sessió del taller “Instruments de valoració de la fragilitat física, psicològica i social”.

A la tarda, a partir de les 15h, es faran 4 tallers més. El primer serà la repetició de l’“Interpretació de l’espirometria forçada des de l’Atenció Primària”; hi haurà també el taller d’“Interpretació electrocardiogrames”, amb la infermera Àngels Navarro del CST Terrassa. També les infermeres FiC Natalia Mingorance, de la clínica territorial ARES-AP del Baix Llobregat Centre i Olga Gómez de la Xarxa Santa Tecla de Tarragona faran del taller “TOCA TOCA en diabetis” i Cristina García, infermera de l’ABS Balaguer oferirà la formació “Maneig dels dispositius en l’atenció al pacient d’alta complexitat”.

La recta final del primer dia s’encararà amb un taller sobre “Les ferides de difícil cicatrització: implementant el TIMERS”, amb l’infermer Eduardo González de l’EAP Vila de Gràcia (Barcelona) i Francisco Cegri del CAP Sant Martí de Provençals (Barcelona); hi haurà també una segona edició del taller “Interpretació electrocardiogrames” i dues formacions més: “Monitoratge continu de glucosa (MCG) en diabetis tipus 2 (DM2)”, amb les infermeres Natalia Mingorance i Olga Gómez i “Implicació de la microbiota en la candidiasi crònica. Abordatge integral en l’AP”, duta a terme per la infermera Elvira García, directora d’Art Cool Salud.

El segon dia, l’activitat començarà també amb una nova edició dels tallers “Les ferides de difícil cicatrització: implementant el TIMERS”, “Aproximació a la cirurgia menor”, “Interpretació electrocardiogrames” i “TOCA TOCA en diabetis”. Després d’una pausa, es repetiran els tallers “Maneig dels dispositius en l’atenció al pacient d’alta complexitat”, “Aproximació a l’exploració ecogràfica per infermeria”, “Les ferides de difícil cicatrització: implementant el TIMERS” i “Monitoratge continu de glucosa (MCG) en diabetis tipus 2 (DM2)”. A la tarda, a partir de les 15h, nova oportunitat de formar-se sobre el “Maneig dels dispositius en l’atenció al pacient d’alta complexitat”, l’“Aproximació a l’exploració ecogràfica per infermeria”, la “Interpretació de l’analítica bàsica” i els “Instruments de valoració de la fragilitat física, psicològica i social”. El darrer bloc de tallers seran “Intervenció dietètica en patologia crònica prevalent”, “Aproximació a la cirurgia menor”, “Bones pràctiques en l’acompanyament” i “Com equilibrar el nostre cicle menstrual? Salut hormonal de la dona”, aquest darrer a càrrec de l’infermera Elvira García.

Fotografia ©AIFiCC

Inscripcions
Més informació i programa

abril

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

maig

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

03maig09:0013:30CURS COILL: ASPECTES SOCIALS, CULTURALS, ANTROPOLÒGICS I ÈTICS EN EL NAIXEMENT (DIADA LLEVADORES COILL)

03maig09:0017:00DIADA DE LES LLEVADORES I RESIDENTS (LLIR) DE LLEIDA

14maig(maig 14)09:0021(maig 21)20:00CURS COILL: INTRODUCCIÓ A LA GESTIÓ INFERMERA DE LA DEMANDA AGUDA (GID)

juny

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

X